Veelgestelde vragen - Werken bij Thuisgenoten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Geen categorie

Veelgestelde vragen

 

Onze veelgestelde vragen

Opleidingen

Op de website van het ROC van Twente kun je veel informatie vinden over MBO zorgopleidingen. Voor HBO opleidingen kun je kijken op de websites van Saxion, Windesheim of VIAA Hogeschool.

  • Met een VMBO diploma kun je denken aan de opleiding tot Helpende (Plus) (niveau 2), Verzorgende IG (niveau 3) of Verpleegkundige (niveau 4). 
  • Heb je een VMBO TL/MAVO of MBO diploma op minimaal niveau 3 dan kun je ook de Verzorgende IG of Verpleegkundige opleiding volgen. 
  • Heb je een HAVO/VWO diploma of een MBO diploma op minimaal niveau 4, dan kun je Verpleegkunde doen op niveau 4 óf HBO, dat is niveau 6. 
  • Met een VMBO diploma kun je aan de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg (niveau 3) denken. 
  • Heb je een VMBO TL/MAVO of MBO diploma op minimaal niveau 3 dan kun je ook de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg (niveau 4) volgen. 
  • Met een VMBO / MBO diploma kun je deelnemen aan de opleiding Maatschappelijke Zorg (persoonlijk begeleider) voor diverse doelgroepen (niveau 4).
  • Heb je een HAVO/VWO diploma of een MBO diploma op minimaal niveau 4, dan kun je naar het HBO, dat is niveau 6. Onder andere de opleiding Social Work. 

BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg. De BOL is een dagopleiding. Hiervoor vergoedt Thuisgenoten geen kosten. Wel bieden we stageplaatsen aan BOL-studenten, tegen een stagevergoeding. Een BOL-student is geen werknemer van Thuisgenoten.

BBL betekent Beroeps Begeleidende Leerweg. Bij BBL heb je een leerwerkovereenkomst en je gaat dan één dag/avond in de week naar school (meestal) en werkt daarnaast in de praktijk. 

Als je een BBL opleiding volgt binnen Thuisgenoten betalen wij de opleidingskosten. Denk dan aan kosten voor school, boeken en online licenties. Dit wordt vastgelegd in een leerwerkovereenkomst (contract) die personeelszaken met je zal afstemmen. Je wordt dan namelijk een (zorg)medewerker van Thuisgenoten.

Het deel vergoedingen/contract wordt volledig via personeelszaken geregeld. Goed om te weten is dat je altijd begint met een contract van 24 uur per week, waarbinnen 4 uur (en daarvoor kun je zelf kiezen) flexibel op te nemen is voor je studie. Kies je daarvoor, dan werk je dus 20 uur in de praktijk. Kies je er niet voor dan werk je dus 24 uur in de praktijk. Daarnaast volg je je opleiding (dit kost dus éxtra tijd bovenop je contracturen). 

Per jaar starten er voortdurend mensen vanuit een BBL zorgopleiding, meestal in februari en september (reguliere startmomenten van de onderwijsinstelling).

Dit is mogelijk. Als zij-instromer (leerling zonder zorgdiploma) start je een zorgopleiding op een woonzorglocatie en zal je gaandeweg ook kennismaken met de wijkzorg, zodat je zo breed mogelijk kunt kennis maken met het vak. We denken dat je daarmee gericht(er) kunt aangeven waar je het liefst wilt werken na je opleiding. Je wordt hiermee Thuisgenoten breed opgeleid. 

Heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Vul hieronder je telefoonnummer in en we bellen je zo spoedig mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.