Helpende (Plus) - Werken bij Thuisgenoten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Geen categorie

Helpende (Plus)

 

Wat houdt Helpende (Plus) in?

Als Helpende ben je te gast bij cliënten thuis en achter elke voordeur tref je een ander persoonlijk verhaal. Je verricht je werkzaamheden bij zelfstandig thuiswonende cliënten met lichamelijke ouderdomsklachten en/of psycho-geriatrische klachten. Je ondersteunt de cliënt bij dagelijkse bezigheden, zoals opstaan, wassen, douchen, aankleden etc., maar tegelijkertijd stimuleer je de zelfredzaamheid van de cliënt.

Je voert licht-verpleegtechnische handelingen uit zoals eenvoudige wondverzorging en (helpen bij) toediening medicatie. Je signaleert en rapporteert bijzonderheden in de cliëntsituatie op het gebied van gezondheid, welbevinden en huishouding. Tevens heb je oog voor het sociale aspect en sta je open voor een goed gesprek met de cliënt. In acute situaties kan het voorkomen dat je in beperkte mate huishoudelijke werkzaamheden verricht.

Zelfstandig,
maar onderdeel van een team

Thuiszorg
In de thuiszorg werk je zelfstandig, maar je bent wel onderdeel van een team. Samen geef je de beste zorg aan onze cliënten! Je werkt de ochtend, avond en/of weekenddiensten.

Woonzorglocaties
Naast de thuiszorg, heeft Thuisgenoten ook de beschikking over diverse woonzorglocaties in Wierden, Vroomshoop, Hengelo, Almelo en Haaksbergen waar je kunt werken. De appartementen zijn ruim en comfortabel en daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar cliënten gezellig samen kunnen zijn. Samen met jouw collega’s draag je als Helpende (Plus) bij aan het welzijn en het geluk van bewoners. Als team zijn ze het eerste aanspreekpunt voor de bewoners en hun naasten, zoals familieleden en mantelzorgers. Er zijn verschillende taken rondom ADL en diverse andere werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het ondersteunen bij de maaltijdvoorziening. Je begeleidt de bewoners conform het zorgplan en je bent observerend en signalerend als het gaat om veranderingen in de zorgbehoefte.

Voor deze functie vragen wij een diploma Helpende Welzijn niveau 2, bij voorkeur aangevuld met het plus certificaat. Heb je deze niet? Dan biedt Thuisgenoten jou de kans om dit te halen. Kijk dan snel verder op de pagina opleiden of omscholen welke opleidingsmogelijkheden er zijn.